måndag 13 januari 2014

Veckans brev v.3

 

Hej allihopa!

Nu har det blivit dags för veckans brev. Veckans brevskrivare tar upp ett problem som vi tror att många kan känna igen sig i och vi ska göra vårt bästa för att vara till hjälp.

Här är det fina brevet som landade hos oss idag:
Hej "blygis"!

Tack för ditt brev. Vi bor båda två i Sverige, närmare bestämt i södra Sverige. Olivia bor i Malmö, och My bor i Håkanstorp. Olivia har mens, så hon är lite trött och hängig som blir när man har det. My mår ganska bra, men har drabbats av stora sömnproblem och gör därför inte riktigt så bra ifrån sig i skolan som hon kanske borde.

Vad roligt att du tycker om att dansa! Det gör vi med! Vi skulle till med vilja påstå att vi är riktigt, riktigt bra på att dansa. Nedan följer några tips på hur du kan slappna av på dansgolvet:

Till och börja med: det är oftast lättare att "släppa loss" om man dansar tillsammans med några kompisar som man litar på och känner sig trygg med. Kanske känner du några som också tycker det är lite pinsamt att dansa ute? Då kan du ta upp ditt problem med dem så kan ni stötta varandra.

Ett annat tips är att vara praktiskt och bekvämt klädd. Undvik tillexempel skor som gör ont, kläder som sitter konstigt och är svåra att röra sig i. För varma kläder kan också vara jobbigt, man blir ju som bekant väldigt varm av att dansa :).

Något som är viktig och som kan få en att slappna av är att ha ett eller flera "moves" som man vet ser bra ut och som man kan hålla sig till. Här har du våra favoritmoves - hoppas de kan inspirera!


Hoppas vi varit till någon hjälp! Kom ihåg; att dansa är sjukt kul och värt lite nervositet. Ha det bra, blygis!

Vill du också få hjälp av oss? Mejla din fråga till heltenkeltbast@gmail.com eller lägg ett brev i vår frågelåda som du hittar på Serieskolan i Malmö. Frågelådan återkommer nästa vecka med en ny, spännande fråga och ett ännu mer spännande svar från oss.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar