måndag 20 januari 2014

Veckans Brev v. 4

Nu är åter igen dags för veckans brev! Tack till alla som skickat, mejlat och ringt in med fina frågor. Av den enorma mängd brev som anlänt har vi valt ut två med den gemensamma nämnaren  vänskapsrelationer. Här är den första frågan, klicka på bilden för att göra den större:Hej "Världenssämstakompis"!
Äsch, du är inte världens sämsta kompis ;), att glömma någons födelsedag kan hända även den bästa. Till exempel fyllde My 25 år för en vecka sedan, och hennes bästa kompis glömde bort att säga grattis. My blev först lite ledsen.  Men sen insåg att hon - som inte äger en almnacka och som ärligt talat inte skulle veta varken veckodag eller datum om det inte vore för sin telefon - också skulle kunnat glömma sin bästis födelsedag.

Det finns två sätt att lösa din situation på. Ett sätt, är att låtsas att du inte alls hade glömt din bästis födelsedag, utan att du med MENING inte grattade henne eftersom du planerat en överraskningsfest. Fast då måste du fixa en helt fantastisk överraskningsfest typ en vecka efter att hon fyllt år och det kan ju vara lite jobbigt. Annars brukar det ju räcka med ett enkelt "Förlåt att jag glömde din födelsedag!"och en lite present/blomma/kram för att dämpa smärtan. 

I absoluta nödfall kan du säga att du gått med i Jehovas Vittnen, de firar inte födelsedagar.


Lycka till och kram! 

Här har ni nästa brev:


  Hej "Vårt största fan"!
Vilken jobbig situation, vi kan känna igen oss. Har du pratat med din kompis om hur du känner när hen hasplar ur sig ignoranta åsikter? Verkar det som din kompis förstår? Det är viktigt att vara tydlig med att det inte är okej. När din kompis drar ett skämt eller säger något som gör dig obehaglig till mods, förklara lugnt varför du inte tycker det är okej. Att ifrågasätta "skämtet" brukar fungera, tex "Vad menar du när du säger såhär?". 

Om din kompis inte lyssnar, skämtar bort din reaktion, säger saker som: "Fan , vad du ska vara politiskt korrekt hela tiden" eller bara skrattar in your face, då tycker vi att du har gjort allt du har kunnat. Vissa människor har mycket kvar att lära sig vad det gäller respekt för andra. Om de vägrar förstå ska man inte lägga onödig energi på att förklara saker de inte vill förstå. Nästa gång din kompis drar ett av sina skämt kan du ju ba: Och sen kan ni snacka om nåt annat! :)

Hejdå och lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar